Начало » Супи » Чорба по ловджийски от яребица

Чорба по ловджийски от яребица


2008-12-24-5614Продукти за една порция:

1/2 яребица, 10 г (1/2 лъжица) масло, 10 г (парче) моркови, 10 г (парче) керевиз, 20 г (1/4 малка глава) лук, 30 г шунка, 1/2 жълтък, няколко зърна черен пипер, 1/10 от дафинов лист, 5 г (половин чаена лъжичка) брашно, шипка червен пипер, магданоз, лимонов сок на вкус, сол.

Приготвяне:

Почистените, изпърлени и измити мариновани яре­бици се заливат с хладка вода. Посоляват се. Врят око­ло час-час и половина. Изваждат се от бульона. Прави се запръжка от лука, нарязан на едри парчета, от мор­ковите, кервиза и шунката, също нарязани. Като се по-задушат, ръси се брашното. Пържи се до златисто. Пускат се черният пипер и дафиновият лист. С червения пипер запръжката се обръща само 2-3 пъти. Полученото се залива с бульона, в който са врели птиците. Като ув­рят зеленчуците, бульонът се прецежда, а зеленчуците и уврялата шунка се пасират (прекарват се през сито).
Към бульона се пуска нарязаното птиче месо. Прави се застройка от разбития жълтък и лимоновия сок. Чорба­та се опитва на вкус. Ръси се дребно нарязан магданоз.

Напишете коментар